Display nurturing - Dialog uden permission?

Ding! Et kundeemne har udfyldt en kontaktformular og har sagt ja til e-mail kommunikation. Succes! Men midt i glæden over den lykkelige konvertering melder frustrationen sig måske også. Hvad med alle de andre? De 90-95% af målgruppen som aldrig oplyser e-mail adresse og giver permission? Hvad med dem? De forsvinder måske tilbage i det digitale mørke. Uden for rækkevidde.

Ikke helt.

Display nurturing to the rescue.

Der kan være mange grunde til et kundeemne ikke giver sig til kende og udfylder en form. Tid. Parathed. Prioritering. Timing. Telefonen ringede. Uanset årsag er der ofte flere, som ikke udfylder en form end det modsatte. Og det er jo frustrerende. Specielt hvis der er brugt mange ressourcer på at tiltrække kundeemnerne til en landingpage eller website – og du gerne vil starte et dialog- eller drip marketingforløb, som skal modne kundeemner. Løsningen er et display nurturing program. 

Hold fast i dine besøgende – men gør det målrettet

Display er banner-annoncer og et display nurturing program er et tids- og adfærdsstyret digitalt annonceringforløb. Hvordan fungerer det? Forestil dig et kundeemne. Hun eller han klikker f.eks. på en Adwords annonce og besøger dit website. Udfylder ikke en form, men klikker sig rundt på forskellige sider, som har interesse. Du ved ikke hvem vedkommende er, men ved nu hvad de er interesseret i. Så snart emnet forlader dit website starter display nurturing programmet.

Budskaberne udvikler sig automatisk med tiden

Display nurturing skal ikke forveksles med retargeting. Du er sikkert mange gange selv blevet forfulgt rundt på nettet af den samme insisterende og generiske annonce, fordi du har besøgt et website. Det er retargeting. Display nurturing bruger også elementer af retargeting, bare meget mere intelligent. Et display nurturing program vil først og fremmest være tidsstyret. Det vil sige at annonceringen starter med ét budskab, som måske ugen efter afløses af et andet, der igen bliver afløst af et tredje.

Men ikke kun dét. Det skal naturligvis også være relevant. Det er jo kernen i alt dialog.

1til1 annoncering

Der er masser af muligheder for at annoncere relevant og målrettet. Ja endda 1til1. Både ved hjælp af IP targeting (som vil være emnet for en anden artikel), men først og fremmest er det muligt at tracke adfærd og opsamle en masse information som kan bruges til at målrette budskaberne. Også selvom du endnu ikke ved hvem den enkelte person er.  

Længere og længere ned i marketingtragten

Hvordan vil et kundeemne opleve dét. Jo, efter det første besøg starter Display Nurturing programmet. Bannerannoncer vil dukke op på websider vedkommende besøger. Ikke bare med generiske reklamebudskaber for din virksomhed, men relevante delhistorier om det produkt eller ydelse kundeemnet har udvist interesse for. Du har nemlig brudt historien mindre dele, måske suppleret med interessant content marketing. Hver delhistorie modner dit kundemne. Det starter måske overordnet med visioner og udbytte – og slutter med meget konkrete produktfordele. Alt sammen sat op i et forløb, måske med forgreninger alt efter klikadfærd.

Så bannerne ændrer sig hele tiden – og er altid relevante. Klikker kundeemnet på ét af dem, kan det igangsætte et nyt og mere fokuseret forløb. Måske. Det styrer du, for alt er muligt.

Automatisk modning af kundeemner

Hvad er resultatet? Du er i dialog med langt, langt flere. Der er adskillige chancer for at påvirke og konvertere kundeemnerne – og jo mere relevante annoncerne des mere sandsynligt er det.

Display nurturing er altså en effektiv metode til at bearbejde og modne et stort antal kundemner. Kosteffektivt, individuelt og uden deres e-mail adresse. Og når det først er sat op, så kører det automatisk og vil hele tiden indfange nye emner og skubbe dem længere og længere ned i marketingtragten.

Og hvordan med permission? Ja, ok – du slipper jo ikke helt. Dit website SKAL fortælle, hvis der ligger tracking scripts på siden – og så er det en god idé at lave en afmeldingsside, som folk kan klikke sig ind på hvis de vil ud af dit nurturing program.

Men stadigvæk. Det ændrer ikke ved at display nurturing åbner store muligheder for at modne mange flere kunder.

 

 

Artikler:

 BtB Omnichannel og funnel targetingSocial selling og nurturingLead Scoring

IP Targeting